torsdag 29 december 2016

Jul i söder

Julafton flöt på. Svensk julmat, amerikansk julmat, godis, sockerhöga barn, julklappar (inte så många, skönt nog), tv i bakgrunden, rom i glasen.. vid midnatt kroknade jag.
Juldagen gjorde vi inte mycket. Sov länge. Slappade. Var en sväng på stan. Åt julmatsrester, vilket är väldigt mycket roligare när det finns amerikanska sådana.
Annandagen åkte vi hem, med ett fikastopp hos bekanta på vägen. Lite trafik, fint väder, väldigt smärtfritt med andra ord. Väl hemma dumpade vi kattgrisarna, som var oerhört lyckliga över att få komma hem och genast sprang runt och kontrollerade att tex garderoben fanns kvar, och åkte och lämnade bilen hos faderskapet. På vägen hem köpte vi Kinamat från bästa kinesen och parkerade oss sedan i soffan med Hobbit resten av kvällen.

Överlag en smärtfri jul. J's familj är trevlig. Hans mor är gullig, men efter ett tag får man parera allt hon vill ge en. I år försökte hon med allt från skor till melatonin. Nej tack, blev mitt mantra. Sen är de ju rökare. De röker inte inomhus, men mitt superluktsinne känner ju tyvärr av det ändå. Det sätter sig i kläderna också, så det var bara att slänga allt i maskinen när vi kom hem. Prisad vare egen tvättmaskin!

På tisdagen kom min moder på besök. Hon är här till imorgon förmiddag. Vi har tagit det rätt lugnt, om en stund ska vi ut på stan, fika och shoppa det sista inför nyårsaftons maskeradbal. Handskar, örhängen, lösögonfransar, nätstrumpor och ett mörkt läppstift...

2 kommentarer: