söndag 28 januari 2018

onödigt sätt att sluta helgen på

 Idag, efter middagen, började jag må jätteilla.
Försökte bota det med att ligga stilla i soffan, på rygg, och ett tag kändes det bättre. Faktiskt så pass bra att jag vågade mig på ett bad och en dusch, men efter det satte det fart igen. Jag har försökt med det gamla knepet att stoppa fingrarna i halsen, för att få upp skiten, men jag vet inte än. Just nu känns det lite bättre, men jag messade just mina kollegor och sa att jag är hemma imorgon. Vill ju inte smitta ner dem, om det skulle vara magsjuka. Eftersom det kom direkt efter maten tänker jag att det kanske var nåt sånt, men J åt i princip samma mat och kände inget. Vad jag vet. Han är i skrivande stund på bio med faderskapet.
Nu sitter jag och smuttar på ett glas med vätskeersättning och funderar på om jag mår bra nog att börja kolla på något.
En jobbig grej, när jag stod där vid toan och hulkade som värst, så kissade jag på mig. Hade liksom ingen kontroll alls över blåsan. Det har aldrig hänt förr. Det kom inte jättemycket, men ändå.
En annan jobbig grej var att att jag hostade upp blodblandat slem efteråt. Men det var säkert bara nåt litet blodkärl som gick sönder nånstans. Jag tänker inte googla.

6 kommentarer:

 1. Krya på dig! Håller tummarna för att det inte är magsjuka. :/

  SvaraRadera
 2. Vill bara säga att det är igenkänning på förklimakterie-besvär och urinläckage. Du är inte ensam, bara det att tjejer inte pratar om såna saker..! Det är sånt man tycker man är "för ung" för, men det är nu efter 40 skiten börjar.

  Jag har läst att man enkelt kan operera det här med att man har överaktiv blåsa/svårt att hålla sig/läckage, det är inte på alla knipövningar fungerar så jag hoppas på det. Har liksom svårt att se mig själv med Tena inkontinensskydd om 10 år liksom.

  Värre med förklimakterieproblem som nattliga svettningar, ett sjuhelvetes humör (dvs PMS 24/7), och att man har lust tat be hela världen dra åt helvete. Mensen har gått bananas, har alltid kommit som en klocka var 4:e vecka och hållit på i 7 dagar. Nu är det var tredje, ibland varannan, och STÖRTblödningar. Helt sjuka grejer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blä, ska det hålla på så här nu? det där med blåsan hoppas jag var en engångsgrej, det har iaf aldrig hänt förut.
   Däremot svettningar på natten, mensstrul.. Bokade just tid hos gyn, faktiskt. Har mellanblödningar just nu och det har jag inte haft sen jag hade p-stav för tusen år sen!

   Radera
  2. Just det, mellanblödningar har jag också, det har jag inte heller haft på evigheter. Ännu en grej.

   Men du, googla "Mia Lundin förklimakteriet" så finns det en del att läsa där :)

   Ang läckage, menade inte att du fått samma problem som jag, menade mest att det är fler som har problem med det där. Jag har hysteriska problem med att bli kissnödig stup i kvarten och kan INTE hålla mig. Du har ju inte alls hamnat där, det var inte så jag menade.

   Radera
  3. Ah, tog det inte så heller, ville mest förtydliga mig. :)
   Alltså, klimakteriet. Fy fasen! Kan det inte bara gå över lite snabbt, barn ska jag ju ändå inte ha? Tack för tipset!

   Radera