söndag 15 maj 2016

Sambo på riktigt

Tre veckor. Tre veckor kvar innan jag blir sambo på riktigt. För första gången i mitt liv. Nästan lite lustigt, 42 år och sambo för första gången. Men så är det. Så var jag ju också singel i drygt tio år innan jag träffade J.
Lägenheten vi fått är en trea och jag vet inte riktgt hur vi ska få plats. Mina saker, hans saker. Katterna. Våra stilar, att få ihop dem till en. Klarar vi flytten så klarar vi allt, tänker jag, som redan är stressad till tårar. Att packa ihop en lägenhet, ett liv. Det är inte så enkelt. Lägenheten på Åsen är jag, mer än någon annan varit. Egentligen mitt första hem, som jag inte varit på väg ifrån, ja förrän nu då.

I alla fall funderar jag på att samla ännu fler vuxenpoäng och anlita flyttfirma den här gången, för pengarna som jag slipper lägga på dubbla hyror. Så skönt att slippa lita till vänners hjälp och goda vilja, så skönt att slippa bära och framförallt, städa. Modern ville komma ner och hjälpa till. Egentligen mest känna sig delaktig, tror jag, för med den dåliga ryggen kan och ska hon nog inte flyttstäda. Så jag sa att hon får komma och hälsa på, när vi kommit mer i ordning.

Livet. Vi hämtade flyttkartonger hos J's kompis häromdagen och jag grät för att det kändes som att J blev sur för att jag missade en avfart. Det blev han inte och han tar mina inbillningar och tårar med ro. Pussar på mig och säger att han älskar mig. Det är fint.

Nu är det jag och katterna i soffan. J är inne i verkstan och sprayar, regnet slår mot rutan utanför. Det är kallt ute, men härinne sitter jag i mysbyxor och kortärmat utan problem. Vi har ätit tacos, jag var utsvulten efter min kvartettinspelning. Jag har dövat en irrationell liten oro från inspelningen med hångel och choklad och snart är det ny vecka.

3 kommentarer:

  1. Heeeeej! har saknat dig! Säger hon som aldrig bloggar numera...

    SvaraRadera
  2. Hej! Jag har också saknat mig.. ;) och er!

    SvaraRadera
  3. Och jag har saknat er båda! ;)

    SvaraRadera